Na het overwinnen van mijn hoogtevrees kan ik de wereld aan, NOT!

Klinmuur Kardinge 2 vitaminds

Een goede vriendin van me klimt 1 keer per week in een klim-hal. Ze gaat als spidergirl zo die muur op. Ik beluister haar verhalen hierover altijd met ontzag. Ik vind het zo stoer! Het leekt me een heerlijk vrij gevoel geven om zo een muur op te klimmen. Het probleem was alleen dat ik hoogtevrees heb. Niet verschrikkelijk of zo. Maar wanneer ik boven aan een ladder sta begint het me wel aardig te duizelen.

Goed. Ik vond het tijd om iets aan mijn hoogtevrees te gaan doen. Ik had het gevoel dat wanneer ik van mijn hoogtevrees af zou zijn, ik echt nergens meer bang voor zou zijn. Dit was het engste wat ik mij kon bedenken. Een presentatie voor potentiele opdrachtgevers zou dan een piece of cake zijn. Daarom ben ik een keer op de uitnodiging van mijn vriendin om mee te gaan, ingegaan.

Op een donderdagavond stond ik daar samen met mijn vriendin. In een tuigje gehesen en flink zenuwachtig. Met goede begeleiding van de trainer die avond en bemoedigende woorden van mijn vriendin ging ik er voor. Het lukte me om een meter of 3 omhoog te gaan. WOW! Wat een overwinning. Omdat ik houd van een uitdaging en mijzelf ontplooien ben ik naar aanleiding van deze introductie les een beginnerscursus gaan volgen. Elke week lukte het me beter en werd het steeds minder eng. Ik voelde me geweldig!

Alleen het gevoel dat ik de wereld aan kon, ebde snel weg. Na een week of twee was het gevoel van totale overwinning al wat minder en na 2 maand was ik het gevoel praktisch kwijt. Toen ik me dat realiseerde schrok ik wel even hoor. Wat moet ik dan doen om over mijn angsten en zorgen heen te komen?? Hoe krijg ik het dan voor elkaar om gewoon tevreden te zijn?

Related Articles